Historie

Dekker Krimpen is één van de weinig overgebleven kleinschalige merk-dealers in Nederland. Onze historie gaat al meer dan 50 jaar terug:

(Overgroot Opa) Hans Dekker begon in 1966 aan de Tuinstraat in Krimpen aan den IJssel met het Duitse automerk NSU. Na een paar jaar later werd er besloten om over te stappen naar het merk Opel en ging zijn zoon Arie Dekker ook aan de slag binnen het autobedrijf.

Wegens ruimtegebrek aan de Tuinstraat werd er in 1986 een tweede vestiging geopend aan de IJsseldijk. Hier werd een mooie showroom gebouwd, speciaal voor de verkoop van auto’s. De reparaties werden nog wel uitgevoerd in de Tuinstraat.

Omdat het praktisch gezien niet handig was om vanuit twee verschillende vestigingen te werken, werd er in 2003 besloten om de werkplaats aan de Tuinstraat te verhuizen naar de locatie aan de IJsseldijk. Er werd één compleet nieuw pand neergezet, zodat alle werkzaamheden plaats konden vinden onder één dak.

Sinds 2011 is ook Marcel Dekker, zoon van Arie, werkzaam binnen het bedrijf. Marcel begon als kind met het wassen van auto's en leerde door de jaren heen alle afdelingen van het bedrijf kennen en heeft op elke positie binnen het bedrijf gewerkt. In 2015 maakte vader en zoon een mooi plan om binnen een aantal jaren het bedrijf over te nemen.

In 2023 was het zover: Marcel Dekker heeft het volledige bedrijf overgenomen van zijn vader Arie, die van zijn pensioen mag gaan genieten. Tevens hebben wij in 2023 een vernieuwd contract met Opel Nederland gekregen, waardoor wij voor de komende jaren uw partner mogen blijven voor het merk Opel in de Krimpenerwaard.

Misschien heeft u hem al eens rond zien rijden op zijn skelter of elektrische kart. Ook Mick Dekker, zoon van Marcel, is al aardig aangestoken met het 'auto-virus' op zijn nog jonge leeftijd. Mocht hij het leuk vinden, dan zou het zomaar eens kunnen zijn hij de vierde generatie binnen het familiebedrijf gaat worden...

 

Historie 2.jpg

Marcel Dekker en zijn vader Arie Dekker